MOTTO: REGUŁA: wszystko MOŻNA, co NIE MOŻNA, byle z CICHA i z ostrożna !? 42. TEMAT.
__T R A G I F A R S A dla otyłych, i NIELOGICZNIE MYŚLĄCYCH !!
PODPOWIEDŹ; na wszystkie TWOJE pytania, W Ą T P L I W O Ś C I znajdziesz odpowiedzi w książce;
_pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. __ponad 200 pozycji.
Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE.
Zaczynamy wtedy dopiero, OPANOWYWAĆ i ODCHUDZAĆ nasz organizm !!.
W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.
Ja tę książkę czytałam wielokrotnie. Poukładałam sobie wg niej dietę. To łatwe. Pamiętaj, że GŁÓD odczuwamy wtedy, gdy poziom cukru we krwi się obniża. Żebyś go sobie podwyższyła, niezbyt wysoko, bo OTYŁOŚĆ, bo cukrzyca typu 2, ale w kategoriach dozwolonych i UTRZYMAŁA tenże poziom we krwi parę godzin, to musisz sobie ugotować i upiec;
__CHLEB typu KR-IRL, który jest fenomenalnym w swej OCZYWISTOŚCI i prostocie, odkryciem naukowców z krakowskiego __INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Jest w nim ODPOWIEDNIA ilość ok. 80% węglowodanów, tzw.
__NISKIE węglowodany. Problem podstawowy dla Ciebie, to FAKT iż, nie kupisz tego chleba nigdzie, nikt na nim nie zarabia, dlatego musisz go UGOTOWAĆ i U P I E C, sama np. 1 x na 2 tygodnie. Przepis wypieku Chleba typu KR-IRL zamieszczony jest na stronie internetowej;
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
_ADRES_______:
http://www.magdalirl.com.pl/ Gdy zapoznasz się z tą książką, to jej treści wyjaśnią Ci sprawę poziomu cukru po spożyciu dosyć dokładnie.
Omówiona jest też na przykładach PRAKTYCZNYCH i realnych ok. 5 stron ciekawego tekstu cała metoda,
O T Y Ł E G O mocno pana o nazwisku Michel Montignac, który "After studying Political Science and specializing in the Social Sciences" NIE BYŁ ani lekarzem kardiologiem, ani ŻADNYM innym lekarzem, czy też doktorem, tylko politologiem i dlatego nie musiał NIC badać, nie musi być logiczny, bo oczywiście NIE JEST. To właśnie On wylansował Twój __INDEKS GLIKEMICZNY, o którym z nadzieją piszesz. Jego metoda, Pana POLITOLOGA ma być PRZYJEMNA i miła, łatwa do PSYCHICZNEJ akceptacji.
Stąd biologicznych realiów mało, ale za to można wg Niego szczupleć np. po czekoladzie IG=22, to co ma wysoki indeks glikemiczny, a mały ładunek NIE można spożywać, lub można spożywać, jak kto lubi i chce WIERZYĆ. Glukometr zakupiony w internecie za ok. 40 zł, na pewno Ci pomoże w odrzuceniu teorii, JAKOBY: duży IG to nie można, a mały ładunek przy dużym IG, to można i nie można.
REGUŁA: wszystko MOŻNA, co NIE MOŻNA, byle z C I C H A i z ostrożna !?
Doprawdy, z uwagi na to że to jest __POLITOLOG, to ja Go rozumiem. Dodatkowo sprawdziłam sobie na glukometrze, czy przyroda jest logiczna. Okazało się, że Darwin miał rację, że rację ma __M E D Y C Y N A i biologia, można to sobie samemu sprawdzić, a Pan politolog ma dobry HUMOR, pomimo dużej osobistej nadwagi. Jak Mu ufać ?!
Można tylko wierzyć w
NIEREALNĄ Jego WIZJĘ, bo prawdą biologiczną, to ta teoria nie jest. Ja zaufałam GLUKOMETROWI i medycynie. WYGRAŁAM !!PAN MICHEL __MONTIGNAC, stwierdzając jakoby chudą szynkę i tłusty ser żółty MOŻNA SPOŻYWAĆ BEZ, tak bez ograniczeń, a nadmiar organizm człowieka WYDALI, naraził się w środowisku lekarskim na ŚMIESZNOŚĆ itd. itd.
Takich przykładów jest w tej TEORII tak wiele, że niejeden zespół __KABARETOWY, miałby obszerny materiał do rozśmieszania widzów.
Choćby teoria tego otyłego Pana Michela Monignaca, jakoby węglowodan o nazwie __BŁONNIK, który jest węglowodanem NIE wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża
__INDEKS GLIKEMICZNY produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego węglowodany. Powstaje zatem RETORYCZNE pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mające ten temat w repertuarze.
Polecam Ci stronę o Panu politologu; Jego osobistą:
http://www.montignac.com/en/michel_montignac.php Wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów zarówno TY, jak i Pan Michel Montignac, znajdziecie na stronie internetowej;
_ADRES_______:
http://www.magdalirl.com.pl/ P. S.
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody. IG; to marketing, obłuda i biznes.
Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych.
Tabele te, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie;
INSTYTUT IRL KRAKÓW. 
Pozdrawiam Cię, zdrowa, szczupła i silna na metodzie odżywiania, wg zasad biologii i medycyny, zidentyfikowanych przez krakowski;
__INSTYTUT IRL KRAKÓW, jw. * Zobacz też:
70. TEMAT:
MICHEL MONTIGNAC, jest POLITOLOGIEM, nie LEKARZEM, ależ TAK !!
___:
http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IR ... -TAK-10356